Afdrag med sneboldmetoden

Blog

Verden er usikker, verden er risikofyldt, og derfor kan alle få behov for et lån. Din bil kan gå i stykker, lige så kan din laptop og dit køleskab. De færreste kan undvære deres bil, deres laptop eller deres køleskab, og derfor kan man blive nødt til at tage et lån, hvis man ikke har en opsparing eller på anden måde kan få fat på de penge, der skal til for igen at få bilen til at køre eller køleskabet til at køle.

Du står nu med et forbrugslån, kviklån eller mobillån, som du ikke havde regnet med, at du ville stå med, og hvordan sikrer du dig så, at du kommer af med lånet igen på en effektiv måde?

Dette spørgsmål er der flere og flere der stiller sig selv i takt med at markedet for finansielle ydelser og i særdeleshed lån er eksploderet de seneste år.

Det er her, at sneboldmetoden til afdrag kommer ind i billedet, og det er den, vi gerne vil præsentere her.

Hvad er sneboldsmetoden?

Det er ikke altid lige let at komme et lån til livs, at blive gældfri, og derfor er det godt med en struktureret tilgang til denne proces, der er baseret på nogle videnskabeligt funderede princippet og idéerne og menneskets psykologi og adfærd. Sneboldmetoden er netop en sådanne struktureret og videnskabeligt funderet tilgang.

Hvordan gør man?

Her følger en trinvis guide til, hvordan du kan bruge sneboldmetoden til at få styr på dit forbugslån eller kvikælån eller hvilken type af lån det nu er du har.

  1. Skriv dine gældsposter op med det mindste lån først og det mindste lån sidst. Du skal tage udgangspunkt i lånebeløbetss størrelse, ikke, som man kunne have forventet, ÅOP. Bemærk også, at dit bolig eller andelslån ikke er relevant her.

  2. Betal det mindst mulige beløb på dine lån hver måned.

  3. På basis af dit budget kan du nu regne ud, hvor meget ekstra du kan betale til dine kreditorer (dette kaldes også undertiden dit betalingsoverskud)

  4. Betal af på den øverste gældspost (dvs. på det laveste lånebeløb), så du får afviklet det lån hurtigst muligt. Gør dette indtil gældsposten er væk.

  5. Slå afdraget fra første gældspost sammen med betalingsoverskuddet.

  6. Brug det nye beløb (fritstillet beløb fra første gældspost + betalingsoverskud)  på næste gældspost

  7. Rinse and repeat – gør det samme med alle gældsposter

Man kan let se, hvordan en sneboldeffekt begynder at forme sig ved punkt fem.

Hvorfor sneboldemetoden?

Sneboldmetoden er ikke alene en effektiv måde at få betalt alle dine forskellige former for lån af på – hurtig lån, SMS-lån, samlelån eller hvad der nu måtte være tale om – det er også en psykologisk velfunderet metode, idet din motivation højnes, når du kan se, at du får klaret en post.

BONUS TIP! Hav en fysisk liste med dine gældsposter, så du kan strege en gældspost ud. Det gør det endnu mere tilfredsstillende at komme af med en post og giver dit mod på mere.

BONUS BONUS TIP! Erkend, at du har gjort noget godt og er kommet et skridt videre på din rejse mod at blive gældfri ved at gøre noget godt for dig selv, når du kommer af med en post: Køb en lækker chokolade, en flaske vin eller lignende.