Bedre kreditværdighed, større chance for godkendelse af lån

Blog

Lad det være sagt med det samme. Det er blevet lettere at få et lån. Det er tilfældet uanset om der er tale om samlelån, forbrugslån,  kviklån (også hurtig lån eller strakslån), mobillån/SMS-lån osv. osv. Men det kan stadig gå galt. Du kan stadig blive nægtet et lån. Det kan der være flere årsager til. En mulig og ikke usandsynlig årsag er en dårlig kreditværdighed.

Her kigger vi på, hvad du kan gøre for at forbedre din kreditværdighed dog højne dine chancer for at få godkendt en låneansøgning i forhold til et forbrugslån eller kviklån eller hvilket lån, du nu er interesseret i.

Sådan vurderes din kreditværdighed

Din kreditværdighed bliver undersøgt og evalueret i en kreditvurderingen, der går forud for godkendelsen af din ansøgning om fx et kviklån. Bl.a. bliver der kigget på din indkomst, formue, gæld og budget. Kort kan man sige, at der i en kreditvurdering bliver kigget på dine privatøkonomiske forhold, personlige forhold og din tilbagebetalingshistorik.

Bedre kreditværdighed med disse tips

Der er som sagt fokus på dine privatøkonomiske og personlige forhold samt din tilbagebetalingshistorik, når du ansøger om et hurtig lån eller strakslån. Det vil sige, at det grundlæggende gælder om at have disse i orden. 

Betal rettidigt

I forhold til tilbagebetalingshistorikken er det vigtigt, at du lever op til dine betalingsaftaler og sørger for at få betalt tiden. Mange af de private långivere tillader f.eks. ikke lån trods RKI. Du kan altså ikke få et lån, hvis du står registreret i RKI eller debitorregistret og der ender man kun, hvis man er dårlig betaler og flere gange ikke overholder de betalingsaftaler, man har indgået. Sørg derfor altid for at få betalt til tiden, så du ikke forværrer din kreditværdighed eller havner i RKI.

Bliv gældfri

Har du gæld, har du et mindre rådighedsbeløb. Det er fordi du skal betale en månedlig ydelse for at komme af med din gæld. Der er altså mindre rum i din privatøkonomi til at du kan betale et lån tilbage. Fordi der er mindre rum til at du kan betale den månedlige ydelse på, er der mindre chance for, at du får betalt lånet tilbage. Derfor løber långiver en større risiko og derfor vil denne hellere enten ikke låne dig pengene eller låne dig et mindre beløb, der er mere forsvarligt og mindre risikofyldt givet dit rådighedsbeløb.

Stil sikkerhed

At stille sikkerhed ved et lån betyder kort og godt, at långiver får en form for pant. På et realkreditlån, et andelsboliglån eller et billån stiller man hhv. sin ejerbolig, sin andelsbolig eller sin bil i pant. At långiver har noget i pant gør at denne altid har et eller andet, han eller hun kan få tilbage, hvis det viser sig, at låntager ikke kan betale tilbage. Det mindsker chancen for, at långiver mister de penge, denne låner ud, og det øger tilbøjeligheden til at låne dig de penge, du ønsker. Det er dog ikke alle lån, man kan stille sikkerhed i forbindelse med. Forbrugslån, kviklån, mobillån er typisk lån, man ikke kan stille sikkerhed i forbindelse med.