Hurtige og nemme lån online

Blog

Et online lån er et lån, du kan tage online. Online lån er en form for usikret lån. Et usikret lån er det modsatte af et sikret lån. Et sikret lån er et lån, der kræver, at du stiller sikkerhed eller pant i det, som du låner til. Eksempler på sikrede lån er:

  • Billån
  • Andelsboliglån
  • Realkreditlån

Usikrede lån er derimod såkaldte forbrugslån, dvs. kviklån eller hurtig lån, mobillån, SMS-lån og andre former for mindre lån. Fordi disse lån er usikrede og du ikke skal stille pant i det, som du skal bruge dem til, er de typisk lidt dyrere end sikrede lån, og derfor er de også lettere at få bevilget.

Et tilgængeligt lån

Netop fordi der ikke er krav om sikkerhedsstillelse til denne form for lån, har det været muligt at smidiggøre ansøgningsprocessen og gøre den super hurtig, ja det har været muligt at digitalisere hele denne proces, således at man kan få et forbrugslån online og derfor er der tale om online lån.

Er der ulemper ved denne tilgængelighed?

Der er ulemper ved alting, men en persons ulempe er en anden persons fordel. Fx kan det være en ulempe, at disse lån er så lette at få fat i, hvis man har problemer med at holde styr på sin økonomi. Men har man godt styr på sin økonomi, så er det, at det er let at få fingrene i et lån jo kun en god ting.

Er det ikke bedre at låne af banken?

Der er både fordele og ulemper ved at låne penge i banken. Din bank kender din økonomi rigtig godt, fordi de har dine data gennem din købshistorik, og af den årsag har de et bedre grundlag at vurdere, hvor meget du kan låne ud fra. Men på den anden side, så er din økonomiske historie jo ikke alt, og fordi en ting var tilfældet i går, er det jo ikke sikkert, at det er det i morgen (selvom det selvfølgelig er meget sandsynligt). Det kan risikere at spænde ben for dig i en situation, hvor det egentlig giver god mening, at du får lov til at tage et lån.

Besvær

Derudover er det også bare mere besværligt, at der ikke er tale om en digitaliseret proces, at du skal gennem din bankrådgiver, som skal kigge på dine økonomiske forhold og vurdere, om du nu også er egnet til at låne penge. Det kan virke irriterende og frastødende, formynderisk og paternalistisk, at der skal sidde en person og vurdere din økonomi og derigennem i virkeligheden have en stor indflydelse på dit liv.

Hvor meget kan jeg låne og over hvor lang tid?

Lån online og forskellige former for hurtig lån kommer i mange varianter og størrelser. På Finguru.dk kan du finder lån, der har en løbetid på mellem 3 og 144 måneder, og lånebeløbets størrelse kan svinge mellem alt fra 500 kr. til 500.000 kr. Der skulle med andre ord være noget for alle og enhver.