Hvad koster dit kviklån?

Blog

Lad det være sagt med det samme: Lånemarkedet er eksploderet de seneste år. Ikke alene er det ikke længere bankerne, der sidder solidt og alene på markedet, der er også kommet nye spiller til, privat långivere. Denne tilstrømning af nye spillere har medført en større konkurrence og afstedkommet stor innovation på markedet for finansielle ydelser. Engang var et forbrugslån bare et forbrugslån: man kunne kalde en spade for en spade. I dag er spaden ikke bare en spade og forbrugslån kaldes undertiden kviklån, hurtig lån, minilån, mobillån, SMS-lån og en række andre ting.

Tænk ikke kun på renten ifbm. lån

Hvad koster et forbrugslån til forskel fra et kviklån? Og hvad med et kviklån ift. et minilån? Det kan være svært at sige, og tror man, at man får hele historien, hvis man kigger på renten eller den månedlige ydelse, ja så går man galt i byen, og her kigger vi derfor på, hvordan du finder ud af, hvad dit lån koster – og hvordan du ser, om du kan få det billigere.

ÅOP eller årlige omkostninger i procent

Renten indeholder ikke alt, hvad de årlige omkostninger i procent indeholder, men de årlige omkostninger indeholder renten på dit ønskede lån, være det sig et SMS-lån eller en anden form for kviklån eller minilån. 

Det er der en simpel forklaring på: Der kan være andre omkostninger forbundet med dit lån udover den månedlige ydelse. Der kan f.eks. være etableringsomkostninger og gebyrer. Det er faktisk muligt for långiver at indsnige rigtig høje etableringsomkostninger som en kompensation for en lavt sat rente. Denne rentesats kan være sat lav, sådan at lånet ser billigt ud men at det faktisk koster det samme – eller mere – end tilsvarende og at differencen hentes ind gennem fx etableringsomkostninger.a

 

Kigger du kun på renten ser du kun en del af billedet, men ser du på ÅOP får du hele billedet af, hvad dit lån forbrugslån eller kviklån koster.

 

ÅOP, det med småt

Hvor finder du så typisk ÅOP på dit lån? Ofte vil du på en långivers hjemmeside, mere præcist på forsiden, finde en låneberegner med sliders, hvor du kan justere hhv. dit låns løbetid og lånebeløbet. Herunder vil du ofte med småt kunne se, hvad ÅOP på lånet egentlig er.

For høj ÅOP?

Hvad gør du hvis det SMS-lån, du har kigget på har en alt for høj ÅOP? Den bedste måde at finde det billigste lån på er ved at bruge en lånesammenligningstjenste, der lægger vægt på ÅOP i beregningen af, hvad et lån med de ønskede parametre, du har I tankerne koster (løbetid, 12 mdr; beløb, 30.000 kr.)