Kassekredit eller lån – hvad skal du vælge?

Blog

Du står og har brug for en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Vi taler ikke om mange penge, men bare om en sjat, så du lige kan nå igennem måneden, få klaret regninger og få bolognese på bordet om aftenen. Hvad gør du? Der er flere måneder. Er det fx klogest, at du vælger at trække på din kassekredit? Eller givet det måske bedre mening, at du tager et lån, dvs. et mindre forbrugslån såsom et kviklån eller et mobillån/SMS-lån? Det er den type spørgsmål, vi søger at besvare her.

Kasskredit, hvad er det?

Men hvad er en kassekredit? I dag taler man både om fysisk og online kassekredit.

I dag er der mange af de private långivere, der også tilbyder en art kassekredit. Det har gjort det lettere at få en kassekredit, men der er endnu ikke mange, der har denne type af kassekredit, så her vælger vi at fokusere på den, som de fleste kender. Nemlig den, de typisk kender fra deres bank.

En kassekredit er i bund og grund en art buffer eller et økonomisk sikkerhedsnet, der gør at du ikke falder igennem økonomisk, der gør, at du har lidt ekstra line. Der er, med et ord, tale om reservepenge. Med en kassekredit afgør man selv, hvornår og hvor meget man ønsker at bruge af den tildelte kredit. Du betaler kun renter af det beløb, du vælger at bruge.

En kassekredit kan være på alt fra et par tusinde til et par hundredetusinde kr. Det afhænger af din økonomi generelt.

Kassekredit mod bevilget overtræk?

Kassekreditten er typisk et alternativ til et bevilget overtræk. Kassekreditten er et billigere alternativ til det bevilgede overtræk og har ikke det samme korte betalingsfrist.

Kassekredit eller lån?

Vi har kigget på lån flere steder. Vi kigget på forbrugslån, kviklån, samlelån, minilån og SMS lån. Derfor vil vi ikke kigger yderligere på dem her men bare sammenholde idéen om et lån med idéen om et kassekredit.

En kassekredit adskiller fra et lån såsom et forbrugslån ved, at der på kassekreditten ikke er et fast afdrag og at du kun betaler rente af de penge, du bruger.