Kreditkort eller lån?

Blog

Hvis du er havnet i en situation, hvor du pludselig står og mangler penge, er der flere udveje. Har du et kreditkort, kan du gøre brug af det. Der er også altid den mulighed, at du kan tage et banklån, dvs. et forbrugslån, kviklån, mobillån eller hvilken type af de mange nye lån, der nu lige passer dig og dine behov og præferencer.

Men hvad er egentlig bedst? At fiske kreditkortet frem fra pungen og bruge det, eller at bevæge sig ind på en af de mange private långiveres hjemmesider og vælge et lån dér? Her kigger vi på, hvad der taler for, at du gør det ene og det andet.

Hvis din tidshorisont er kort

Et kreditkort er et kort, der giver dig kredit. Kredit er henstand i forhold til betalingen af varer eller ydelser. Du får altså en mængde penge til rådighed over en periode, din kredit, mhp. at købe en forbrugsgode eller ydelse. Denne skal  du så senere skal betale tilbage. Kreditperioden er ofte på en måned til 45 dage.

På et kreditkort er også en kreditgrænse. Den kan være på alt fra 5.000 kr. til 100.000 kr. Det er dét beløb, du kan låne i førnævnte kreditperiode.

Skal du bruge et beløb, der ligger inden for kreditgrænsen og er du sikker på, at du kan betale beløbet tilbage inden kreditperiodens udløb, så kan det anbefales at du gør brug af dit kreditkort. I så fald ikke kommer til at betale noget for denne henstand i forhold til betalingen (du betaler formentlig for at have dit kreditkort, men det er lidt en anden snak og alt andet lige et mindre beløb).

Hvis du ikke kan betale kreditten tilbage ved kreditperiodens ophør…

Hvis du betaler kreditten tilbage inden for kreditperioden er alt fryd og gammen. Gør du ikke det, kan du blive mødt med ret høje renter. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig, at du kan betale kreditten tilbage rettidigt eller at du har råd til at betale renterne. Renterne kan du læse mere om på din banks hjemmeside eller få indsigt i ved at kontakte din bank. De kan som sagt være ret høje, så sæt dig godt ind i disse.

Hvis din tidshorisont er længere

Ved du på forhånd, at du kommer til at skulle bruge noget tid på at betale lånet tilbage? I så fald passer et lån nok bedre til dine behov. Det er fordi vilkårene på et lån formentlig vil være  mere favorable end dem, der gælder, hvis du ikke får betalt tilbage inden for kreditperiodens ophør.

Den bedste beslutning - sådan

Hvis du ved, hvad du ender med at skulle betale for at gøre brug af dit kreditkort, kan du sammenligne det beløb med det, du ville ende med at skulle betale, hvis du valgte at tage et lån i stedet.

Du får let og hurtigt et overblik over vilkårene og prisen på forskellige lån ved at gøre brug af en sammenligningstjeneste til lån à la den, vi har her på Finguru.

Kan du se, at kan få bedre vilkår ved at tage et lån, ja så er det den vej du gør gå,  og på den måde træffer du den økonomisk bedste beslutning.