Lån trods RKI

Blog

Lån trods RKI – er det muligt? Det er ikke altid til at sige, hvornår man får brug for et lån. Nogle har ikke noget lån og får brug for at tage et kviklån for første gang, andre har allerede et lån, antageligt en form for forbrugslån, og får brug for at tage endnu et lån, denne måske et kviklån. En lille del af sidstnævnte er måske registreret i RKI eller Debitor Registret. Kan de få et lån på trods af RKI, et lån på trods af de står opført som dårligere betalere med andre ord? 


Hvad er RKI?


RKI og Debitor Registret er i bund og grund en database over dårlige betalere. Det er organisationer, hvis databaser kreditinstitutter og banker kan trække på, når de vurderer risikoen ved at låne penge ud. 


Lån penge trods RKI/registrering som dårlig betaler? 


Hos bankerne er lån med registrering i RKI ej en mulighed. I deres kreditcheck undersøger de netop, om du er registreret i RKI eller Debitor Registret. De vil ikke sige “ja” til at du kan få et lån, hvis du står registreret som dårlig betaler. Hvordan forholder det sig hos private långivere, dem der typisk tilbyder kviklån?


Private långivere


Tidligere var der mange private långivere, der tilbød lån på trods af RKI, men der er blevet meget langt mellem snapsene. Man kan sige, at de private långivere måske er blevet en anelse mere ansvarlige.


Er man registreret i RKI er der jo en grund til det: man har sandsynligvis været en dårlig betaler på et tidspunkt. Er man rent faktisk en dårlig betaler, der måske ikke har så godt styr på sin økonomi og ville have problemer med at betale et forbrugslån eller et SMS lån tilbage, beskytter man jo en sådanne betaler ved ikke at lade denne låne penge. Man hjælper med at sikre, at denne ikke gældsætter sig yderligere og får en endnu større gæld.


Personligt ansvar


Ingen af de långivere, du finder på Finguru.dk tilbyder pt. lån på trods af RKI og kan derfor anses som ansvarlige i forhold til kviklån, mobillån, SMS-lån – forbrugslån med et ord – og de har derfor tænkt på dit bedste.


Kigger du stadig efter et lån på trods af RKI, er det vigtigt at huske, at långivere kun kan tage meget ansvar. Der er også et personligt ansvar, så overvej, om det virkelig er en god idé at låne penge, hvis du allerede står registreret i RKI. Yderligere gæld forværrer ikke alene din økonomiske situation, den kan også lede til økonomisk stress, som er et psykologisk onde, man gør klogt i at komme udenom.