Sådan undgår du økonomisk stress ved lån

Blog

Mange danskere bliver i løbet af deres liv ramt af stress. Årsagerne til stress kan være mange. En af de årsager til stress som mange oplever er privatøkonomien. Denne form for stress kalder man økonomisk stress. Det er denne form for stress, som er temaet for denne artikel, og vi vil være særligt interesserede i at hjælpe potentielle lånere med at få de ting på plads i privatøkonomien, der kan sikre dem et stressfrit lån – og det uanset om der er tale om et kviklån, et sms-lån eller en anden form for forbrugslån.

Indre uro, hovedpine, hjertebanken, mavesmerter osv. og en frygt for rudekurverter, der er til at tage at føle på – er det onder, du kan nikke genkendende til? I så fald oplever du måske økonomisk stress. Kan du ikke nikke genkende til symptomerne beskrevet ovenfor, ja så læs med alligevel, så du aldrig kommer til at mærke dem.

Hvad er økonomisk stress?

Økonomisk stress er en stresstilstand, der fremkaldes af en privatøkonomi, som af den ene eller den anden grund ikke er, som den skal være. Måske føler du ikke, at du har nok til dagen af vejen og spekulerer langt og længe over, hvordan du nu skal klare dig igennem dagen, ugen og måneden. Måske har du taget et lån, ja måske endda, fordi du følte, at det ville kunne få dig ud af din pernible situation og gøre fremtiden mere overskuelig.

Sådan undgår du økonomisk stress ifbm. lån - tre gode tips

Kend din privatøkonomi

Sørg for at have styr på, hvor mange penge, der går henholdsvis ind på og ud af din konto om måneden. Når du ved det, ved du, hvor mange penge du har til at betale den månedlige ydelse, der er forbundet med det lån, du er interesseret i.

Kend lånebetingelser på det lån, du er interesseret i

Følger du vores første råd, ved du, hvor mange penge du har til at betale af på et lån pr. måned. Det er derfor vigtigt, at den månedlige ydelser ikke overstiger det beløb, du har til at betale et lån pr. måned. Derfor gør du klogt i at læse det med småt, når du kigger på lån. En god idé er at bruge en sammenligningstjeneste, da den ikke alene gør betingelserne for lånet overskuelige men også sammenholder forskellige långiveres lån og dermed kan hjælpe dig med at finde et der måskeer bedre end du havde tænkt muligt.

Find en udbyder, der tilbyder en eller flere afdragsfrie måneder

På trods af du har fulgt to ovenstående råd, kan du ende i en situation, hvor du alligevel ikke har råd til at betale af på dit kviklån, sms-lån eller hvilken form for forbrugslån, du nu har. Det kan fx være, at du løber ind i en uforudset udgift såsom en parkerings- eller fartbøde. I så fald ville det være en stor hjælp, hvis du kunne springe månedens betaling over. Og det kan du faktisk i nogle tilfælde, hos nogle udbydere. Der er nemlig nogle långivere, der tilbyder såkaldte afdragsfrie måneder, hvilket vil sige måneder, som du ikke behøver at betale af på dit lån i.

Lån med godt samvittighed

Følger du ovenstående råd, kan vi ikke garantere, at du løber ind i økonomisk stress ifbm. dit lån, men du vil have gjort tre ting: fundet ud af, hvor meget, der går ind på og ud af din konto, fundet de præcise betingelser for dit lån, og fundet et lån med en eller flere afdragsfrie – alle tre ting, der forbedrer dine chancer for at undgå økonomisk stress, når du har besluttet dig for at låne penge.