Forbrugslån

1

novafinans logo

12 – 72 mdr. LØBETID

12.61 – 23.54 % RENTE

10000 – 50000 kr. LÅNEBELØB

9.8
ANBEFALET

2

samlino logo

3 – 90 mdr. LØBETID

4.5 – 24.9 % RENTE

500 – 30000 kr. LÅNEBELØB

9.6
POPULÆR

3

leasy-minilaan logo

24 – 120 mdr. LØBETID

11.94 – 24.87 % RENTE

10000 – 50000 kr. LÅNEBELØB

9.5
NYAT

4

lendmore logo

12 – 72 mdr. LØBETID

12.61 – 23.54 % RENTE

10000 – 50000 kr. LÅNEBELØB

9.4
NYAT

5

LendMe_logo

12 – 144 mdr. LØBETID

5.45 – 9.95 % RENTE

10000 – 500000 kr. LÅNEBELØB

9.2
ANBEFALET

6

lendo logo

12 – 144 mdr. LØBETID

2.95 – 24.99 % RENTE

10000 – 500000 kr.
LÅNEBELØB

9.0
POPULÆR

7

samlino logo

6 – 180 mdr. LØBETID

3.55 – 20.95 % RENTE

10000 – 500000 kr. LÅNEBELØB

9.0
POPULÆR

8

simbo logo

12 – 24 mdr.
LØBETID

4.44 – 24.9 %
RENTE

1000 – 30000 kr.
LÅNEBELØB

9.0
POPULÆR

Forbrugslån - hvad er det?

Forbrugslån er, som navnet også antyder, et lån, der benyttes til forbrug. Forbrugslån er ikke som fx kviklån, mobillån og smslån, som også kan bruges til forbrug, i funktion af det lånte beløbs. 

Kviklån, mobillån og SMS lån er ofte på mindre beløb og når sjældent op på fx 50.000 kr. Forbrugslån derimod kan løbe helt op til en halv million kr., og der er derfor store forskelle på, hvad du kan bruge disse lån til.

Ændringer i hjemmet

Det kan være, at du er træt af dit køkken eller dit badeværelse eller andet rum i dit hjem og at du finder ud af, at du gerne vil renovere et eller flere af disse rum, og her er forbrugslånet en rigtig god mulighed.

Hvem kan få et forbrugslån?

Der er ikke noget særligt ved forbrugslån, når det kommer til hvem, der kan få lov til at tage et. Det er de samme regler, der gælder som når vi taler om kviklån. En låner kan altså tage et forbrugslån, hvis denne

Og ligesom det også er tilfældet ved andre typer af lån, vi har beskrevet her på siden, så er der heller ikke et krav om, at du skal have et fast arbejde eller en fast indtjening.

Sådan ansøger du om et forbrugslån

  1. Først og fremmest bør du gøre brug af en sammenligningstjeneste.
  2. Find det forbrugslån, der matcher dine ønsker bedst (med den rette løbetid og det rigtige lånebeløb).
  3. Klik på “ansøg eller ansøg nu” og kom ind på långiverens side. Derefter videresendes til långiverens hjemmeside. Her kan du sætte lånet sammen, som du ønsker indenfor de rammer, de har opstillet.
  4. Indtast dine personlige oplysninger (navn, adresse mv.)
  5. Långiver foretager et kredittjek for at bestemme din kreditværdighed.
  6. Afvent svar fra långiver indenfor et par dage.
  7. Brug det beløb, du får indbetalt på din konto.

Det kan godt være, at det virker som mange skridt at skulle igennem, men det er det i virkeligheden ikke. Ansøgningsprocessen søges hele tiden forbedret og gjort mere glat og smidig hos långiverne, så det tager så lidt tid som overhovedet muligt.

 

Prisen på et forbrugslån

Forbrugslån er som kviklån usikrede lån (der er ikke krav om sikkerhedsstillelse som ved fx realkreditlån og billån) og derfor er de dyrere end tilsvarende sikrede lån. 

Renten er gerne på 15 – 20 % men det er ofte muligt at finde et hurtigt lån til forbrug, der ligger på måske 10 %.  Løbetiden har en indflydelse på den samlede pris, og jo kortere løbetid du vælger, desto billigere vil lånet alt andet lige blive for dig. En ting er imidlertid renten, noget andet er de årlige omkostninger i procent (ÅOP), og det er den værdi, du egentlig skal holde øje med. I ÅOP er nemlig også indberegnet eventuelle etableringsomkostninger og diverse gebyrer. 

Tilbagebetaling af lånebeløbet

Når du tegner dit lån, indgår du en låneaftale med långiver. Her bestemmer du, hvor lang tid du ønsker at betale din lån tilbage over. Jo længere tid du vælger at betale lånet tilbage over, desto lavere bliver den månedlige ydelse. Omvendt gælder det at vælger du en kort løbetid, ja så betaler du lidt mere i månedlig ydelse. Det giver altså mening at tænke sig om her, når du tager et forbrugslån. Vil du hellere have gæld i længere tid og betale mindre i ydelse? Eller vil du hellere betale mere i ydelse og komme af med din gæld hurtigere? 

Hvis du betaler en lavere ydelse, har du selvfølgelig et større rådighedsbeløb, idet ikke en lige så stor del af din hyre gå til afdrag på din gæld. Betaler du en højere månedlig ydelse, bliver du gældfri før, og det kan være smart, hvis du fx ved, at du gerne vil tage et realkreditlån eller et billån i den nærmeste fremtid for enten at købe en bolig eller en bil.

Hvis du får problemer med tilbagebetalingen af dit forbrugslån

Fortvivl ej. Alt håb er ikke ude. 

Det er en god idé at kigge efter en låneaftale, der sikrer dig en eller flere afdragsfrie måneder. Med sådan en kan du nemlig stadig leve op til låneaftalen og samtidig springe en måned over, hvis du pludselig sidder lidt stramt i det. Det kan være, at det igen er den tid på året, hvor du skal betale din kvartalsvise varmeregning på 1500,- kr. eller hvad det nu kan være og at det presser dig.

Hvis du har fået valgt en låneaftale uden muligheden for en eller flere afdragsfrie måneder, kan det stadig være, at långiveren er til at forhandle med. Derfor gør du klogt i at bevæge dig ind på dennes hjemmeside, finde dennes kontakt informationer og give denne et opkald. Det kan sagtens være, at I kan lave en aftale. Långiver driver jo også en forretning og er også interesseret i at have glade og tilbagevendende kunder.

Banken eller private långivere?

Lån i banken

Private långivere

Din bank vil ofte sige til dig, at du bør vælge at låne penge hos dem, fordi de kender din økonomi bedre og derfor har bedre forudsætninger for at sige, hvad der er bedst for dig at gøre. Det er givetvis korrekt i og med, at de har set, hvordan du har brugt din penge igennem mange år. 

Men det at de kender dig kan også være en ulempe, idet det kan lede til paternalisme og formynderi, og tro, at de kan træffe dine beslutninger bedre end dig. Men de har aldrig det samme grundlag at træffe beslutninger på baggrund af, som du har. Sidst men ikke mindst skal man også huske, at banker også er forretninger og at de også skal tjene penge for at fortsat at virke, og de penge tjener de bl.a. på dig.

De private långivere har ikke samme indblik i din økonomiske historie, og her møder du ikke nogen paternalistisk bankrådgiver, der mener at vide, hvad der er bedst for dig bedre end du selv gør. Igen, det kan være en fordel, men det kan også være en ulempe. Det er lettere for dig at få et forbrugslån hos en privat långiver.

Der skal også siges noget om ansøgningsprocessen her. Hos private långivere kan du klare alt online, og du skal ikke bruge dine dyrebare tid på at forklare, hvad det er du ønsker og hvorfor. At låne hos private långivere er altså noget mere nemt og bekvemt.

Er de private långivere til at stole på?

Det korte svar er ja. De driver en forretning og de ville ikke have en forretning, hvis de ikke opførte sig, som man bør gøre som forretning. Derudover vil du erfare, at de forskellige private långivere ofte har fået rigtig god feedback på tjenester som Trustpilot. Sidst men ikke mindst er der jo også instanser i Danmark, der holder øje med at aktørerne på markedet for finansielle ydelser lever op til de love og regler, der gælder. Lever man ikke op til disse, ja så bliver man bedt om at rette ind eller får slet og ret ikke lov til at agere på det danske marked.