Kviklån

1

novafinans logo

12 – 72 mdr. LØBETID

12.61 – 23.54 % RENTE

10000 – 50000 kr. LÅNEBELØB

9.8
ANBEFALET

2

samlino logo

3 – 90 mdr. LØBETID

4.5 – 24.9 % RENTE

500 – 30000 kr. LÅNEBELØB

9.6
POPULÆR

3

leasy-minilaan logo

24 – 120 mdr. LØBETID

11.94 – 24.87 % RENTE

10000 – 50000 kr. LÅNEBELØB

9.5
NYAT

4

lendmore logo

12 – 72 mdr. LØBETID

12.61 – 23.54 % RENTE

10000 – 50000 kr. LÅNEBELØB

9.4
NYAT

5

LendMe_logo

12 – 144 mdr. LØBETID

5.45 – 9.95 % RENTE

10000 – 500000 kr. LÅNEBELØB

9.2
ANBEFALET

6

lendo logo

12 – 144 mdr. LØBETID

2.95 – 24.99 % RENTE

10000 – 500000 kr.
LÅNEBELØB

9.0
POPULÆR

7

samlino logo

6 – 180 mdr. LØBETID

3.55 – 20.95 % RENTE

10000 – 500000 kr. LÅNEBELØB

9.0
POPULÆR

8

simbo logo

12 – 24 mdr.
LØBETID

4.44 – 24.9 %
RENTE

1000 – 30000 kr.
LÅNEBELØB

9.0
POPULÆR

Kviklån - hvad er det for noget?

Kviklån ligner til forveksling det man traditionelt kalder forbrugslån, og det er ikke tilfældigt, fordi i sidste ende er et kviklån en form for forbrugslån. Der er imidlertid forskel på kviklån og forbrugslån. Sidstnævnte kan løbe helt op på godt en halv million kr., men et hurtigt lån eller kviklån vil meget ofte være på mindre beløb, der sjældent, hvis nogensinde, løber op på mere end 15.000 kr.

I dag er kviklån stort set altid en form for onlinelån, selvom man også sagtens kan kalde dem enten smslån eller mobillån. Kalder man dem kviklån, henviser man bare til, at der er tale om lån, som man også kan ansøge om online vha. sin telefon. Denne fleksibilitet kombineret med den hurtige ansøgningsproces er måske netop årsagen til, at disse lån hedder kviklån.  

Hvem kan få et kviklån?

Langt de fleste mennesker ville kunne tage et kviklån, og der vil sjældent være andre krav til folk, der ønsker at tage et hurtigt lån fremfor en anden form for lån. Tværtimod. Der vil ofte være krav om, at du 

Bemærk, at det fx hverken er krav om, at du skal have et fast arbejde eller en anden form for fast indtjening for at du kan tage et online lån.

Sådan ansøger du om et lån

  1. Først og fremmest bør du gøre brug af en sammenligningstjeneste.
  2. Find det kviklån, der passer bedst til dine behov (med den rette løbetid og det rigtige lånebeløb). Klik på “ansøg eller ansøg nu” og kom ind på långiverens side. Derefter forwardes du videre til långiverens hjemmeside. Bestem dér, hvordan dit lån skal skrues sammen.
  3. I sidste step indtaster du dine personlige oplysninger – såsom dit fornavn og din bopæl.
  4. Långiver vil nu undersøge din kreditværdighed ved at lave det man kalder et kreditcheck.
  5. Afvent svar fra långiver indenfor 1-3 dage.
  6. Brug det beløb, der netop er landet på din konto, såfremt du er blevet vurderet til at have en tilstrækkelighed kreditværdighed.

Seks skridt kan se ud af meget, men det skal du ikke lade dig narre af. Hele ansøgningsprocessen er strømlinet, og det vil ofte maksimalt tage dig 10 min., hvis du har alle de ting klar, som du skal bruge i ansøgningsprocessen.

Det koster et kviklån

Man hører meget hos långiverne: “lån penge online”, “lån penge hurtigt”, “lån penge billigt”. Men “billigt”, hvad betyder det overhovedet? Hvad koster et kviklån?

Ofte vil renten ligger på et sted mellem 20 og 30 %, og løbetiden vil ofte maksimalt være et par år. Imidlertid er det vigtigt ikke at stirre sig blind på renten, for renten er ikke hele historien. Hvis du vil have så nøjagtige informationer om prisen på dit lån som overhovedet muligt, bør du kigge på ÅOP eller det årlige omkostninger i procent. De årlige omkostninger viser nemlig foruden renter også forskellige andre omkostninger, fx dem, der er forbundet med oprettelsen eller etableringen af lånet.

Hvorfor renten er lidt højere

Måske studser du over 20-30 % og synes det er mange penge. Men er det det? Der findes lån, der er meget, meget dyrere end det, og det er slet intet op imod de renter man har set på de lån, privatpersoner tilbyder hinanden.

Der er også en grund til, hvorfor renten er, som den er. Modsat realkreditlån og billån er det ikke et krav, at du stiller sikkerhed, når du tager et kviklån. Du skal altså ikke stille “pant” i din bil eller din bolig. Fordi du ikke på den måde skal stille sikkerhed overfor långiver, så har denne ikke samme garanti for, at denne får sine penge tilbage, og långiver forsøger derfor at mindske sin risiko i forbindelse med dit hurtig lån ved at sætte renten en anelse højere.

Det kan du bruge et til

Långiver stiller ikke ikke nogle krav til det, hvad du må bruge lånebeløbet til. Netop derfor kan du bruge dit onlinelån, som du ønsker, og det er jo til din fordel. Et billån eller realkreditlån skal gå til en bolig eller en bil, men et kviklån står det dig frit for at bruge som du har lyst til. Et kviklån kan du bruge til:

  • Månedlige udgifter
  • Forbrugsgoder (tv, computer, køleskab)
  • Ferie
  • Nedbringelse af gæld

Generelt er kravene også lavere og der er nogle långivere der tilbyder kviklån på trods af registrering i RKI eller Debitor Registeret. Igen, dette højner risikoen og den kompenseres der for.

Konkret kan renten ligger på 20-30 %, men det er vigtigt at understrege, at renten ikke er altafgørende at du, hvis du vil have et billigt og godt quick lån, skal du kigge på ÅOP (årlige omkostninger i procent), da ÅOP inkluderer fx etableringsomkostninger.

Hvordan indfrier jeg mit kviklån?

Når du optager dit lån, vælger du en tilbagebetalingsperioden – måske på et par måneder, måske på tolv. Det er den periode, du har til at betale lånet tilbage i, og når du er færdig med at betale alle de månedlige ydelser, ja så er du gældfri igen.

Jeg kan ikke betale den månedlige ydelse

Havner du i den uheldige situation, at du ikke kan betale den månedlige ydelse på dit kviklån, kan du gøre en af tre ting. 

Først og fremmest kan du kigge din kontrakt igennem for at se, om der står noget om “afdragsfri måneder”. Gør der det, så kan du gøre brug af en sådanne. Gør det ikke det, kan du tjekke långivers FAQ for at se, om denne tilbyder sådanne måneder. Hvis der ikke står noget her, kan du kontakte långiver for enten at finde ud af, om det er noget de tilbyder eller om I kan lave en aftale.

Er det sikkert at låne?

“Ja” er det helt korte svar. Det er korrekt, at du ikke låner af en bank i en traditionel forstand, og det er ligeledes korrekt, at ikke alle de långivere, der tilbyder kviklån, har filialer på samme måde som de store banker, vi se reklamer for i TV, har. Det betyder dog ikke, at det ikke er sikkert at låne penge af de private långivere. Langt fra.

Kigger du på Trustpilot vil du erfare, at langt de fleste udbydere af kviklån er blevet dømt meget favorabelt, og det er et tegn på, at det er sikkert at låne hos disse långivere.

Derudover er der en lang række forbrugerbeskyttende regler som långivere skal leve op til, hvis de overhovedet skal have lov til at tilbyde lån på det danske marked. De regler holder forbrugerombudsmanden løbende øje med om bliver overholdt.

Kviklån eller kreditkort?

Nu til dags er det ikke unormalt, at vi har et, to, tre eller flere kort. Nogle andre kun et VISA-kort men andre har også en eller anden form for kreditkort, fx et MasterCard. Hvis man nu allerede har et kreditkort, hvorfor så tage et kviklån til at få styr på fx uforudsete udgifter?

I stedet for kun at fokusere på det scenarie, hvor du rent faktisk får betalt tilbage til tiden, giver det også mening at fokusere på det, hvor du ikke gør. Hvis du ikke får betalt gæld tilbage, som du har på baggrund af brug af kreditkort kan det ende med at blive rigtig dyrt. Faktisk kan det blive dyrere end renten på et kviklån. 

Det giver altså mening at tage et kviklån, hvis du ikke er sikker på, at du kan betale din gæld fra dit kreditkort tilbage, når den tid kommer, for i værste fald ender du med at betale en højere rente end du ville have gjort med et hurtigt lån.