Lån Penge

1

novafinans logo

12 – 72 mdr. LØBETID

12.61 – 23.54 % RENTE

10000 – 50000 kr. LÅNEBELØB

9.8
ANBEFALET

2

samlino logo

3 – 90 mdr. LØBETID

4.5 – 24.9 % RENTE

500 – 30000 kr. LÅNEBELØB

9.6
POPULÆR

3

leasy-minilaan logo

24 – 120 mdr. LØBETID

11.94 – 24.87 % RENTE

10000 – 50000 kr. LÅNEBELØB

9.5
NYAT

4

lendmore logo

12 – 72 mdr. LØBETID

12.61 – 23.54 % RENTE

10000 – 50000 kr. LÅNEBELØB

9.4
NYAT

5

LendMe_logo

12 – 144 mdr. LØBETID

5.45 – 9.95 % RENTE

10000 – 500000 kr. LÅNEBELØB

9.2
ANBEFALET

6

lendo logo

12 – 144 mdr. LØBETID

2.95 – 24.99 % RENTE

10000 – 500000 kr.
LÅNEBELØB

9.0
POPULÆR

7

samlino logo

6 – 180 mdr. LØBETID

3.55 – 20.95 % RENTE

10000 – 500000 kr. LÅNEBELØB

9.0
POPULÆR

8

simbo logo

12 – 24 mdr.
LØBETID

4.44 – 24.9 %
RENTE

1000 – 30000 kr.
LÅNEBELØB

9.0
POPULÆR

Lån penge? Det er spørgsmålet

Alle kan få behov for at låne penge. Måske er uheldet ude, og du får ødelagt noget, du bruger i arbejdssammenhæng, fx en computer. Eller måske har du slet og ret bare brug for at komme lidt væk og er nødt til at låne penge til at få ferien til at blive helt, som den skal være. Der kan være mange grunde. Men det er ikke alle, der gider at gribe knoglen, kontakte en semi-skeptisk bankrådgiver, som man føler, at man skal retfærdiggøre sin beslutning overfor, for at optage et lån. For dem, der er interesseret i en økonomisk saltvandsindsprøjtning og ikke gider al det hurlumhej, der er forbundet med et banklån, er det derfor gode nyheder, at der efterhånden er rig mulighed for at låne penge online.

Online lån

Med online lån er er det blevet let at få et hurtigt lån. Der er gode muligheder for et hurtigt lån og der er mange måder at låne penge online på såvel som mange måder at låne penge billigt på. Du kan naturligvis låne online via din computer, men ofte er det også muligt at tage et lån vha. din mobiltelefon, dét, man kalder et mobillån. 

 

Kviklån

Kviklån er en populær form for lån, som er vokset frem i de senere år. Kviklån er ikke først og fremmest associeret med en traditionel bank men med en række private virksomheder, der forsøger innovere på markedet for finansielle ydelser, der med bankernes dominans syntes at være stivnet lidt til.

Et kviklån er en form for forbrugslån, men hvor forbrugslånet ofte er et man får sig i en bank – og dermed sjældent er et hurtigt lån! – er kviklånet som sagt ikke et, man skal slæbe sig selv hele vejen ned i banken for at få. Kviklånet er i stedet primært et onlinelån, som man tegner, og derved får en onlineplan. 

Et kviklån er ofte modsat andre deciderede forbrugslån som fx billån, der hurtigt kan løbe på få flere hundredtusinder kroner, et hurtigt lån på et beskedent beløb, der sjældent overstiger 25.000 kr. Der kan være stor forskel på renten på forskellige kviklån (deraf vigtigheden af at bruge en sammenligningstjeneste). Generelt vil renten ligger på 20 til 30%. Men det er vigtigt at understrege, at det er vigtigere at holde øje med ÅOP (samlede omkostninger i procent) end renten, idet der kan være forskellige gebyrer på lånet, fx oprettelsesgebyr.

Det rette lån eller kviklån

Hvordan finder du det bedste lån eller kviklån? Det er umiddelbart svært at svare på, men en ting er helt sikkert: Du er på vej til at finde et lån med meget bedre vilkår, hvis du gør brug af en sammenligningstjeneste eller en låneberegner, når du er interesseret i lån af penge. Derudover skal du også vide, hvad din horisont er. Hvis du gerne vil være gældfri så hurtigt som muligt, giver det mening at vælge et lån med så kort løbetid som muligt. Og omvendt naturligvis: Betyder det ikke noget for dig, at du har gæld hængende over hovedet, ja så kan du sagtens vælge et lån med længere løbetid.

Formålet med et kviklån

Kviklånet adskiller sig fra fx billånet eller realkreditlånet ved, at man, når man tager et kviklån, ikke som i tilfældet med de andre lån, skal bruge det til enten en bil eller en bolig. Kviklånet er altså en mere fleksibel form for lån.

Fordi du ikke binder dine penge med et kviklån, kan du bruge penge på det, du vil:

Bagsiden af denne medalje, af kviklånets fleksibilitet og manglende binding i en bil eller en bolig, er, at låner ikke har nogen sikkerhed. Sikkerhed og minimerer långiverens risiko, og uden denne sikkerhed er denne nødt til at tage højere renter for at kompensere for den ekstra risiko, som denne løber. Derfor vil låneomkostningerne ved et kviklån eller hurtigt lån ofte være større.

Sådan ansøger du om et lån

Det er let at få et hurtigt lån online. Ansøgningsprocessen er ofte ganske smertefri og glider alt, som det skal, kan du være færdig med ansøgningsprocessen på 10 min. Derefter venter du bare på at få et svar fra långiveren, der kort laver en kreditvurdering af dig, og det sker hos nogle långivere samme dag, hos andre dagen efter. Under alle omstændigheder er der en grund til, at disse lån kaldes hurtig lån eller kviklån.

Ansøgningsprocessen ser omtrent sådan her ud:

  1. Find det kviklån, der passer bedst til dine behov på sammenligningstjenesten for online lån
  2. Klik ind på den relevante långivers hjemmeside
  3. Her vælger du lånebeløb/lånetid og trykker “ansøg/ansøg nu”
  4. Herefter oplyser du en række personlige oplysninger, fx navn, efternavn, telefonnummer, e-mail og CPR-nr.
  5. Herefter oplyser du evt. nogle økonomiske oplysninger eller logger ind med NEM-ID
  6. Afvent svar fra långiver.

Betingelser for lån

Der stilles ofte ikke de store krav til dig som låntager. Taler vi billån eller realkreditlån skal du stille sikkerhed, og derfor er det meget større krav til dig som låner, hvis du ønsker at tage denne form for lån. 

I 99% af alle tilfælde vil det være et krav, at du ikke er registret i RKI eller Debitor Registret. Derudover vil der være en række formelle krav, såsom:

  • Du skal være 18 år eller derover
  • Du skal være registreret på en adresse i Danmark

Indfri dit lån

Du har fået en hurtigt lån og har nu brugt pengene til det, som du havde i tankerne. Men de penge, du har lånt, skal du jo betale tilbage, og hvordan gør du det?  

Ifølge gældende dansk lovgivninig kan du altid indfri et lån uden at der er ekstra omkostninger forbundet med denne indfrielse, hvis det sker indenfor 14 dage efter, at du har taget lånet. Efter der er gået 14 dage, kan der være omkostninger forbundet med indfrielsen af dit kviklån. Det skulle gerne fremgå af din onlineplan eller de lånebetingelser, du læser igennem og siger ja til inden du optager lånet.

 Fordi kviklån ikke er sikrede lån, er der altid mulighed for at indfri dit lån før tid. Det kan man gøre på flere måder. Man kan fx vælge at opjustere den månedlige ydelse, så man bliver af med lånet hurtigere. Man kan også vælge at betale hele det udestående beløb, hvis man pludselig kommer på tværs af en sum penge, der tillader en at gøre det.

Tidligere nævnte vi, at kviklån også kan være et finansielt redskab, og det særligt i forhold til indfrielse af lån, at det er relevant. 

Jeg kan ikke betale mit lån tilbage

Hvis du pludselig indser, at du ikke kan betale dit lån tilbage, er der et par ting, du kan gøre. Men tænk først over, om det bare er i denne måned du ikke kan afdrage eller om det mere generelt ser umuligt ud.

Tag derefter et kig på din onlineplan for dit hurtig lån eller går ind på långiverens hjemmeside for at se, om der ikke skulle være en paragraf, der kan hjælpe dig i denne uheldige situation. Det kan være, at långiveres tilbyder afdragsfrie måneder, der gør, at du kan sætte din indfrielsesplan midlertidigt på pause. 

Er der ikke specificeret noget i den aftale, du har med långiveren, kan det imidlertid stadig være, at du kan lave en særlig aftale med denne. Derfor er det altså en god idé at prøve at komme i kontakt med långiver.

Kontakt til långiver

Det vil altid være muligt at komme i kontakt med långiver, når du har valgt at låne penge online. Ofte vil du kunne kontakte långiver telefonisk og få fat i en dansk medarbejder. I nogle tilfælde vil det ikke være en dansk kundeservicetjeneste.

Hvis der ikke er mulighed for at komme i kontakt med långiver telefonisk, vil denne med sikkerhed giver dig mulighed for skriftlig kontakt. Her er det populært med en chat-funktion, men du kan naturligvis også skrive en mail.