Minilån

1

novafinans logo

12 – 72 mdr. LØBETID

12.61 – 23.54 % RENTE

10000 – 50000 kr. LÅNEBELØB

9.8
ANBEFALET

2

samlino logo

3 – 90 mdr. LØBETID

4.5 – 24.9 % RENTE

500 – 30000 kr. LÅNEBELØB

9.6
POPULÆR

3

leasy-minilaan logo

24 – 120 mdr. LØBETID

11.94 – 24.87 % RENTE

10000 – 50000 kr. LÅNEBELØB

9.5
NYAT

4

lendmore logo

12 – 72 mdr. LØBETID

12.61 – 23.54 % RENTE

10000 – 50000 kr. LÅNEBELØB

9.4
NYAT

5

LendMe_logo

12 – 144 mdr. LØBETID

5.45 – 9.95 % RENTE

10000 – 500000 kr. LÅNEBELØB

9.2
ANBEFALET

6

lendo logo

12 – 144 mdr. LØBETID

2.95 – 24.99 % RENTE

10000 – 500000 kr.
LÅNEBELØB

9.0
POPULÆR

7

samlino logo

6 – 180 mdr. LØBETID

3.55 – 20.95 % RENTE

10000 – 500000 kr. LÅNEBELØB

9.0
POPULÆR

8

simbo logo

12 – 24 mdr.
LØBETID

4.44 – 24.9 %
RENTE

1000 – 30000 kr.
LÅNEBELØB

9.0
POPULÆR

Minilån er som forbrugslån, kviklån, SMS lån og mobillån en form for usikret lån. Minilån er typisk mindre end både forbrugslån og kviklån, og de adskiller sig fra SMS lån  og mobillån, fordi et minilån ikke nødvendigvis er et, som du tager gennem din mobiltelefon. Som de andre mindre lån, vi har nævnt er minilån kun blevet mere og mere populære, og de markedsføres også i den grad aggressivt.

Hvad kan man bruge et minilån til?

Et minilån er ikke på så stort et beløb, så det bliver nok ikke lige denne type af lån, som du bruger til at finansiere dit nye køkken med. Står du imidlertid at skal bruge en mindre forbrugsgode som et ny bluetooth højtaler eller en computer, kan det meget vel være et minilån, der er løsningen på dit pludselige pengebehov.

Hvem kan få et minilån?

Minilån er forholdsvis lette at få fat på, og der er sjældent de store krav til låntager. Ofte er det blot et krav, at du er henholdsvis

  • Udstyret med et CPR-nr.
  • Fyldt 18 år
  • Har bopæl i Danmark

Derudover skal du naturligvis være i stand til at betale lånebeløbet tilbage, men mere om det i næste sektion. I nogle tilfælde – men efterhånden sjældnere og sjældnere – vil du kunne låne penge på trods af, at du allerede står i RKI eller Debitor registret

Sådan ansøger du om et minilån online

  1. Først og fremmest bør du gøre brug af en sammenligningstjeneste
  2. Find det minilån, der passer bedst til din smag og dine behov (fx i forhold til lånebeløb og løbetid).
  3. Klik på “ansøg eller ansøg nu” og kom ind på långiverens side. Derefter sendes  du videre til långiverens hjemmeside. Der kan du så sammensætte dit minilån, som du har tænkt, at det skal se ud.
  4. I sidste fase taster du dine personlige oplysninger ind – fx dit navn og din adresse.
  5. Långiver vil nu undersøge din kreditværdighed gennem et kreditcheck (en undersøgelse af din betalignsevne)
  6. Forvent et svar fra långiver indenfor 1-3 dage.
  7. Brug det beløb, der netop er landet på din konto, såfremt du blev vurderet kreditværdig i kreditchecket.

Hele ansøgningsprocessen er strømlinet, og det vil ofte maksimalt tage dig 10 min., hvis du har alle de dokumenter og oplysninger klar, som du skal bruge i ansøgningsprocessen ift. minilån online. 

Lånevilkår og betingelser for minilån

Et minilån er ikke et sikret lån, og det betyder, at långiver løber en større risiko ved at låne dig pengene. Her adskiller de sig fra boliglån (andelsboliglån og realkrediitlån) og billån. For den større risiko, som långiver løber, skal han eller hun have et eller anden form for kompensation. Derfor kan renten være høj (op til 200 % er set!). 

Løbetiden kan være både lang og kort, fra 3 måneder og helt op til 120 måneder. Det gælder at jo kortere løbetid, desto billigere bliver dit lån i det hele taget.

Husk at renten er en ting, ÅOP noget andet. Modsat renter, indeholder ÅOP også eventuelle etableringsomkostninger og betalingsgebyrer.

Hvordan indfrier man et minilån?

Det er faktisk ikke så svært. Du vil skulle betale en månedlige ydelser hver måned i det antal måneder, du har valgt at lånet skal løbe.

Hvis du af den ene eller den anden årsag får problemet med at betale dit lån tilbage, er det en god idé, at du kontakter långiver. I nogle tilfælde er det faktisk en del af din låneaftale, at du har en afdragsfrimåned, dvs. en måned, hvor du ikke skal betale tilbage på dit lån. Kniber det en måned med at betale tilbage, kan det være rigtig rart at have en sådanne måned. Derfor er det også en god idé målrettet at kigge efter sådan en feature ved et lån, når man prøver at tegne et. For hvem ved, hvornår uheldet er ude?

Hvem låner man af, når man tager et minilån?

Går du ned i din bank og spørger efter et minilån, vil du formentlig blive mødt med undren. Det er nemlig ikke de traditionelle banker eller pengeinstitutter, der tilbyder minilån. “Minilån online” siger man ofte, og det er fordi det sjældent (hvis overhovedet) er i fysiske filialer, at man får dem.

Minilån tilbydes af private långivere. De seneste år er der blevet stor konkurrence på markedet for finansielle ydelser og den monopollignende markedsandel, som bankerne tidligere syntes at have er blevet udfordret. De privat långivere og deres indtog på markedet har skabt stor innovation på lånemarkedet, ikke mindst med minilån.

Er det sikkert at tage et minilån?

Ja. Selvom det ikke er bankerne, der står for at give dig et lån er det stadig sikkert. Først og fremmest bliver det holdt godt øje med långiverne på markedet for finansielle ydelser. Derudover kan du også gennem vores sammenligningstjeneste se, hvordan de forskellige långivere er blevet bedømt. En långiver, der ikke har rent mel i posen vil selvsagt ikke få en særlig god bedømmelse. Og nå ja, så er der jo også den lille krølle, at långiverne jo er interesseret i at tjene penge, og de får jo ikke tilbagevendende kunder, hvis ikke de behandler deres kunder ordentligt.

Hvorfor bruger jeg ikke bare mit kreditkort i stedet for at tage et minilån?

Der er rigtig mange mennesker, der har kreditkort i dag, og derfor er det nærliggende at tænke noget i stil med: “Jeg har allerede et kreditkort, så hvorfor bruger jeg ikke bare det i stedet for lige pludselig at tegne en helt ny låneaftale?”. I nogle tilfælde kan det også være en rigtig god idé bare at bruge sit kreditkort, men der kan altså også være gode grunde til at tage et minilån.

Igen vi ved aldrig, hvornår uheldet er ude og vi pludselig ikke har den mængde penge til rådighed, som vi måske regnede med at vi ville have. Har du brugt dit kreditkort og kan du pludselig ikke betale tilbage, når du bliver opkrævet for kreditten, så kan det blive dyrt. Meget dyrt endda. Det er i sådanne tilfælde, at det kan være klogere at tage et minilån, netop fordi det kan være billigere.